Tus Noticias de La Safor

Gandia reb el guardó Iglú Verd d'Ecovidrio per sumar un 11% més de reciclatge el passat estiu

AOR 3586

El pla integral de reciclatge a l'estiu d'Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, i l'Ajuntament de Gandia ha aconseguit reciclar 468 tones de vidre durant l'estiu, l'11% més que en el mateix període de l'any anterior.

Gandia ha rebut el guardó 'Iglú Verd' per haver superat la xifra de reciclatge de vidre respecte a l'any anterior. El premi és un reconeixement al compromís de ciutadans i professionals hostalers amb el reciclatge de vidre i la sostenibilitat.

Ecovidrio ha incrementat l'abast i la dimensió del pla integral de reciclatge de vidre en el període estival, una iniciativa que perseguix sensibilitzar l'hostaleria i incrementar les dades de reciclatge de vidre durant els mesos d'estiu. En aquesta edició, un total de 167 establiments hostalers de Gandia han col·laborat amb l'entitat, una xifra important donat la influència del sector hostaler, que genera el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús. A més, l'època estival és vital per al reciclatge de vidre, un període en el qual es recull el 30% del total del vidre reciclat durant l'any.

Els resultats obtinguts s'han aconseguit gràcies a la col·laboració dels professionals hostalers de Gandia i la dotació de mitjans per part d'Ecovidrio. Amb l'objectiu de facilitar la col·laboració ciutadana, s'han lliurat 84 cubs adaptats a les necessitats dels professionals hostalers i s'ha ampliat la freqüència de recollida de vidre per gestionar adequadament l'augment de l'activitat en aquest sector.

El pla integral ha comptat amb la participació de 80 municipis costaners de tot el país i més de 6.300 establiments hostalers. La campanya ha aconseguit reciclar en total més de 27.900 tones d'envasos de vidre, que han evitat les emissions de CO2 equivalents a retirar de la circulació 4.500 cotxes.

Hostaleria sostenible
Els establiments hostalers més compromesos han resultat guanyadors d'una classe magistral amb Ángel León, al seu restaurant Aponiente guardonat amb dues estrelles Michelin. Així mateix, tots els establiments hostalers que han participat en la campanya poden consultar si han resultat guardonats en la pàgina web de la iniciativa www.tomanotareciclavidrio.es amb packs experiència, entre altres premis.

Ángel León, conegut com a 'Xef del Mar' i impulsor de la sostenibilitat en l'alta cuina amb iniciatives com el reciclatge de peixos descart, ha estat l'ambaixador de la campanya ''Toma nota, recicla vidrio' El xef ha creat un gelat marí sostenible i ha fet una crida a ciutadans i professionals de l'hostaleria per animar-los a reciclar vidre en aquesta època.

Dades de reciclatge de vidre a Gandia
Segons les últimes xifres relatives a 2016, els ciutadans de Gandia van reciclar un total d'1.117.721 quilograms de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 14,9 kg.

Respecte a la taxa de contenerització, Gandia se situa amb una mitjana de 230 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 325 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.

TNS
Gandia
Noticias Institucionales

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Nuestro equipo

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN