Tus Noticias de La Safor

Gandia enarborarà a Fitur la bandera de la Capitalitat Cultural Valenciana

 AO 6764 copia

Gandia enarborarà enguany a Fitur (Fira de Turisme Internacional) la bandera de la Capital Cultural Valenciana, un distintiu que ha atorgat la Generalitat Valenciana a la ciutat per la seua aposta per la cultura i pel vast llegat que atresora des de fa segles. L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i la tècnica de Turisme, Olatz Megía, han explicat en roda de premsa, i després d'haver informat a la Mesa de Turisme, com serà la nova edició de Fitur, que es desenvoluparà a Madrid des del dimecres 17 de gener fins al dissabte 20 de gener.

Com tots els anys, Gandia anirà a la fira en companyia de representants del sector per a promocionar la ciutat en un dels aparadors turístics més importants en l'àmbit internacional. I ho farà enriquint amb la cultura en totes les seues vessants el relat de l'any passat de 'Gandia 365' (a Gandia es pot fer turisme cada dia de l'any) i de la qualitat, sense deixar de banda el sol i la platja. Morant, els tècnics de Turisme i professionals del sector mantindran reunions amb al voltant de vint operadors turístics, agències de viatge i clubs de producte.

L'alcaldessa de Gandia ha indicat que en estos dos anys de govern, s'ha reposicionat la marca de Gandia, vinculada amb la cultura i la qualitat, s'han assolit dades d'ocupació anteriors a la crisi i s'està allargant la temporada turística fins ben entrat el mes d'octubre. En este sentit, ha recordat Morant que l'Ajuntament i el sector turístic estan treballant de valent en dos reptes: la desestacionalització i la millora de la rendibilitat econòmica de la destinació.

Gandia, segons Morant, enguany anirà a Fitur "sense vendre fum" i amb novetats en l'oferta i en la promoció.

OFERTA:

1. Capital Cultural Valenciana.

a). La Casa d'Escriptors a l'Alqueria del Duc. S'hi podran allotjar escriptors, artistes i visitants il·lustres perquè s'inspiren, coneguen la ciutat i la difonguen. Els guanyadors dels Premis Literaris van ser els primers convidats que podran encetar la iniciativa.

b). Exposició "Memòria de la Modernitat". La Casa de la Marquesa acollirà més de 150 obres d'art valencià en una mostra itinerant de la Diputació de València, amb obres de Joaquín Sorolla, Francisco Ribalta o Ignacio Picazo.

c). Encontre Diocesà. Gandia es converteix per primera vegada en la història en seu de la Junta de Germandats de la Setmana Santa de la Diòcesi de València. La ciutat tindrà una oportunitat magnífica amb este esdeveniment per demostrar no sols la rellevància de la Setmana Santa sinó també per constatar que la Setmana Santa gandiana és cultura, i al mateix temps, un reclam per al turisme.

2. Enllaç marítim amb les Illes. El ferri de Trasmediterranea que uneix la ciutat amb les Illes Balears en dos hores és una connexió que Gandia treballarà per aprofitar i crear sinergies entre les dues destinacions.

- PROMOCIÓ

Per primera vegada, hi haurà un informador turístic de Gandia a l'estand LGTB en Fitur, en el qual també estan Benidorm, Elx i València.

Material:

Es repartiran fullets que informen sobre allotjaments, platges, horaris de visites a monuments, museus, gastronomia, etcètera.

Fullets amb els 89 establiments SICTED. L'alcaldessa de Gandia ja va adquirir el compromís que aquells qui treballaran la qualitat anirien a la fira en companyia de la ciutat, "i per tant, s'està promocionant també l'oferta privada".

Fullets d'activitats i esdeveniments de tot allò que passa a Gandia els 365 dies de l'any. Dins dels esdeveniments, es presentaran a Fitur, els espectacles musicals d'estiu d'"Escena Gandia" i "Pirata Rock".

Nous fullets en matèria esportiva, que parlen dels esports que es poden practicar a Gandia i dels esdeveniments esportius més destacats.

Vídeos promocionals.

Nou mapa turístic que integra els recursos culturals i patrimonials de Gandia.

Per la seua banda, la tècnica de Turisme ha indicat que Gandia estarà ubicada al pavelló 7, sota el paraigua 'València Turisme' de la Diputació de València, "en un lloc molt destacat i amb una imatge pròpia".

Així mateix, ha explicat el calendari d'activitats previst. Els primers dies es destinaran a reunions amb touroperadors, hi haurà rodes de premsa i es rebrà la visita del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez. I dissabte hi haurà un show cooking de Fideuà de Gandia, que serà cuinada pel president de l'Associació de Fideuà de Gandia, Avelino Alfaro; i tindrà lloc l'espectacle 'Gandia, Capital Cultural Valenciana'. Es tracta d'una representació teatral organitzada pel Palau Ducal, en col·laboració amb les Falles i la Setmana Santa, on personatges típics i històrics, com Sant Francesc de Borja, Maria Enríquez o el Tio de la Porra, parlen sobre la cultura de Gandia.

TNS
Gandia
Noticias Institucionales

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN