Tus Noticias de La Safor

Les Converses de maig reflexionen sobre la gestió territorial a partir de les Comarques Centrals i l’Àrea Metropolitana de València

"Sumar per a governar-nos el territori" és el lema de les Converses de maig que s'han presentat este matí a la seu de la Mancomunitat de la Safor. Les jornades les obrirà divendres a les 19 hores a la Casa de Cultura de Bellreguard el geògraf i politòleg Andreas Hildenbrand amb una conferència sobre les xarxes de cooperació entre ciutats com a instrument de governança territorial per a inaugurar, tot seguit, l'exposició pictòrica Art dels 70, poètiques del trencament i l'actuació en directe de Carles Dénia. Com explica el coordinador de les jornades, Néstor Novell, «La intenció és generar un espai de reflexió obert i lliure, la qual cosa està íntimament lligada a la cultura i l'art d'una dècada d'efervescència i canvi cultural». Coordinades per ell mateix a Bellreguard i per Josep Sorribes a València, els 17 i 24 de maig de vesprada a la Casa de Cultura i el 16 i 23 de maig al Saló de Graus de la Facultat de Filologia, les Converses oferiran quatre aules de formació amb els principals especialistes en gestió del territori i governança. Com ha indicat Sorribes, «No consolidar entitats supramunicipals com les Comarques Centrals Valencianes o l'Àrea Metropolitana de València suposa la pèrdua de milers de milions d'euros; si quallaren, molts ens imitarien».

La realitat, com ha assenyalat el president del Consorci de Comarques Centrals Valencianes i alcalde d'Alcoi, Toni Francés, és que «les estructures administratives existents dificulten l'impuls de polítiques comunes en espais com les Comarques Centrals, amb els quals guanyaríem en competitivitat i respostes a la ciutadania, per la qual cosa són importants espais de reflexió com les Converses de maig que donen a conéixer altres formes de treballar per tal de ser útils a la societat mitjançant xarxes de col·laboració que facen més eficient i eficaç la gestió».
image gallerybell
Les Converses de maig són una iniciativa sorgida fa tres anys de l'Ajuntament de Bellreguard amb voluntat d'esdevenir un punt anual de trobada d'intel·lectuals i especialistes per a conversar sobre el País, la seua realitat i els reptes de futur, i, com ha recordat el regidor de Promoció Econòmica de Bellreguard, Joan Marco, «vam ser el primer poble en reclamar l'Estatut i ara volem impulsar este fòrum de diàleg i formació per analitzar tot allò que no funciona com cal i sumar, que és la paraula clau». Enguany, ho han fet en l'organització el Consorci de les Comarques Centrals Valencianes (CCCV), la Fundació Nexe i el CEIC Alfons el Vell, el director del qual ha garantit el suport de l'entitat «a totes aquelles iniciatives que, com les Converses, repensen el territori, l'economia i la societat». Per a fer-ho, passaran per les Converses Mariona Tomàs, que parlarà de l'Àrea Metropolitana de Barcelona; Ana Sancho de política territorial al País Basc i l'Àrea Metropolitana de Bilbao; Joan Vicente Rufí de xarxes de ciutats a Catalunya; Lluís Ferrando i Vicent Doménech dels Pla d'Acció Territorial de la Generalitat Valenciana; Lluís del Romero d'àrees metropolitanes a Europa; Andrés Boix d'una nova administració valenciana en el context europeu; Ramon Marrades de la Marina de València; Pau Rausell de la cultura com actiu econòmic a les CCV; Rafael Boix dels costos de la no-Àrea Metropolitana de València; i Josep A. Ybarra del canvi del model productiu a les CCV.

A més, les Converses de maig compten amb la col·laboració de l'Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local (IIDL) i l'associació cívica Malalts de Ciutat, a més de la col·laboració del departament d'Urbanisme de la Universitat Politècnica de València, la Fundació Horta-Sud, València Turisme de la Diputació i l'associació valenciana Tirant lo Blanc.
TNS
Bellreguard
Noticies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN