Tus Noticias de La Safor

La platja Nord de Gandia lluirà aquest estiu la Bandera Q de Qualitat Turística que atorga l'ICTE

IMG 6483

La Platja Nord de Gandia lluirà aquest estiu la Bandera Q de Qualitat que atorga l'ICTE. A la resta de la Comunitat Valenciana, en 47 platges i 4 ports esportius onejarà aquest distintiu que atorga l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola i que certifica que compleixen amb exigents criteris de qualitat, seguretat, rigurositat i professionalitat en la gestió i en els serveis que ofereixen. És la segona comunitat autònoma amb més Banderes Q de tot Espanya.

Aquest any, un total de 248 platges espanyoles i 21 ports esportius han aconseguit la certificació. La Bandera Q és l'únic distintiu espanyol de qualitat de les platges del nostre país i s'aconsegueix després de realitzar una exhaustiva auditoria que acredita el compliment de la norma de qualitat internacional UNE-ISO 13009, que és una norma consensuada internacionalment per més de 90 països. Les auditories les realitzen auditors independents de l'ICTE i qualificats en la gestió de l'ús públic de les platges i els ports esportius.

Pràcticament, en totes les comunitats autònomes amb costa s'ha produït un creixement en el nombre de Banderes Q. Aquest any a més, s'han incorporat País Basc i Ceuta, les platges lluiran per primera vegada aquest distintiu. Igual que en 2017, Andalusia lidera el rànquing amb 92 platges certificades, seguida per la Comunitat Valenciana amb 47, la Regió de Múrcia amb 37, Illes Balears amb 22 i Galícia amb 19. Catalunya ha aconseguit 12, Cantàbria 11, Astúries 6. país Basc i Ceuta tanquen la llista amb una cadascuna. Pel que fa als ports, han aconseguit el distintiu 13 a Galícia i quatre en Balears i Cantàbria.

Perquè una platja o ports esportius puguen lluir la Bandera Q, ha de realitzar una auditoria que garantisca la qualitat, seguretat, rigurositat i professionalitat dels serveis que ofereix. Entre d'altres aspectes, s'analitzen els equipaments d'ús públic, els serveis de neteja i la recollida selectiva de residus, els dispositius de seguretat, salvament i primers auxilis, els serveis d'informació, els accessos a la zona de bany, els serveis higiènics i els serveis dels establiments d'oci. L'ICTE és auditat per l'Entitat Nacional d'Acreditació (ENAC). Aquesta acreditació verifica la solvència tècnica, la transparència i objectivitat a l'hora de concedir el segell de garantia Q de Qualitat Turística.

El president de l'ICTE, Miguel Mirones ha destacat que en aquests 11 anys d'acreditacions, s'ha passat de 70 a 248 platges certificades, el que indica el gran creixement que ha tingut aquest distintiu de qualitat que atorga l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola i que certifica que es compleixen amb exigents criteris que abasten des de l'aspecte mediambiental fins a les necessitats que tenen els clients d'aquests espais naturals. "Aquest èxit es deu a l'esforç realitzat pels ajuntaments que han apostat per la qualitat. La Bandera Q garanteix en una platja el degut respecte mediambiental així com el rigor d'un servei turístic eficient adaptat a les demandes dels clients", ha afirmat. El president de l'ICTE ha defensat que la qualitat ha de ser l'eix sobre el qual s'assenten les polítiques turístiques, ja que garanteix la sostenibilitat, l'accessibilitat i el respecte al patrimoni natural i cultural del nostre turisme.

L'institut per a la Qualitat Turística Espanyola és un organisme de certificació de sistemes de gestió de la qualitat específicament dirigits a organitzacions turístiques (públiques i privades). És l'únic gestor de la marca de garantia Q Qualitat Turística i en formen part les principals patronals del sector turístic espanyol amb el suport de la Secretaria d'Estat de Turisme i de la resta del sector públic. En total certifica 23 subsectors turístics: hotels, restaurants, platges, palaus de congressos, oficines d'atenció turística, cases rurals, ports esportius.

Després del lliurament del reconeixement, el president de la Junta de Districte de la platja i el Grau, Miguel Ángel Picornell ha declarat que "un altre any més, tornem a complir amb el nostre compromís amb la qualitat que no només passa per la neteja de la sorra . Vull agrair l'immens treball que realitzen els diferents departaments implicats de l'ajuntament per oferir la millor cara de la nostra ciutat. Aquest govern ha fet una aposta per la qualitat que va més enllà dels aspectes que es contemplaven en l'anterior legislatura. Una aposta que està repercutint directament en la desestacionalització i augment de turistes estrangers".
TNS
Gandia
Noticies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN