Tus Noticias de La Safor

Tretze poblacions de la Safor reben ajuda de la Generalitat per elaborar Plans Forestals

La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha concedit 1,5 milions d'euros a 254 municipis per a l'elaboració de nous plans locals de prevenció d'incendis forestals o per a la revisió dels ja aprovats.

La relació de localitats es pot consultar en la resolució de concessió d'aquestes ajudes, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
Aquest suport de la conselleria als ajuntaments, que són els destinataris de les subvencions, reforça la col·laboració entre ambdues administracions, en aquest cas amb les localitats amb superfície forestal, al as que la legislació marca l'obligació de disposar d'un document que reculla l'actuació davant un incendi forestal en el propi terme municipal.

Donada la rellevància de la planificació en l'àmbit local per a la prevenció d'incendis, és rellevant que les corporacions locals sàpien de quins recursos disposen i quines prioritats seguir per a defensar el territori davant un incendi forestal. Resulten, així mateix, d'utilitat a l'hora de planificar els riscos als quals estan sotmesos determinats nuclis poblacionals com les urbanitzacions de la interfície urbà-forestal.

Dins del Programa de Desenvolupament Rural 2014/2020, aquestes subvencions cobriran el 80% de la inversió realitzada pels ajuntaments per a la redacció del PLPIF i una vegada aprovats la seua validesa es prolongarà fins a l'any 2020.

Normes tècniques

Un pla local de prevenció d'incendis forestals desenvolupa les mesures i accions dels plans de prevenció d'incendis forestals de demarcació i té com a objectiu minimitzar el número d'aquests successos i el mal ocasionat.

Per a facilitar l'elaboració dels seus propis plans als ajuntaments, el Consell va establir el mes de novembre passat una sèrie de normes tècniques per a la redacció dels plans locals de prevenció d'incendis forestals.

Estes indicacions tenen com a objectiu contribuir a dotar d'homogeneïtat als plans locals que elaboran les localitats que tenen sòl catalogat com a forestal en el seu terme municipal i facilitan la seua interpretació en les consultes i usos que realitzen els ens extramunicipals.

Aquesta mesura es fa també recomanable per la implantació de l'administració electrònica i la necessitat d'incorporar la cartografia digital generada pels plans a la base cartogràfica de la Generalitat.

A més, com a novetat, es crea la figura del pla reduït d'incendis forestals (PLRIF), per a aquells municipis en què la presència de terreny forestal siga escassa o dispersa, que estableix un format simplificat.

La prevenció d'incendis actual ha d'orientar-se a la prevenció de les causes que generen els focus, així com a la creació d'oportunitats de control i la creació d'estructures a escala de paisatge que generen focs de menor intensitat o, almenys, dins de la capacitat d'extinció en part del seu recorregut.

POBLACIONS SAFOR AJUDA REBUDA

VILLALONGA 7.200,00
LA FONT D'EN CARROS 6.500,00
BARX 6.499,18
XERESA 6.485,60
BENIFAIRÓ DE LA VALLDIGNA 6.290,00
OLIVA 5.200,00
GANDIA 3.500,00
ADOR 3.200,00
ALMISERÀ 3.200,00
RÒTOVA 3.200,00
LLOCNOU DE SANT JERONI 2.807,20
CASTELLONET DE LA CONQUESTA 2.807,20
SIMAT DE LA VALLDIGNA 2.800,00

Expedients desestimats per falta de disponibilitat pressupostària. En Llista d'espera
REAL DE GANDIA 4.000,00
ALMOINES 3.267,00
DAIMÚS 3.200,00
BENIARJÓ 3.200,00
GUARDAMAR DE LA SAFOR 3.200,00
Expedientes que han desistit de la seua petició
L'ALQUERIA DE LA COMTESSA
RAFELCOFER
TNS
Safor

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN