Tus Noticias de La Safor

Bon Aire del Palmar guanya el II Concurs de Paella de Fetge de Bou de Meliana

guanyadors Meliana

La localitat de Meliana va ser el marc aquest dilluns 24 de febrer de la II Edició del "Concurs de Paella de Fetge de Bou i postres amb Cacau del Collaret". Un esdeveniment que ret homenatge a la tradició, al costumisme culinari local i als productes de proximitat, d'un dels seus grans pulmons, com és l'horta del seu terme municipal. L'esdeveniment va estar organitzat per l'Ajuntament de Meliana, Paco Gimeno (xef del Restaurant El Raco), Quique Barela (Restaurant Balandret) i Antonio Serrano (Comer en València) .
El bon temps va propiciar una gran assistència de públic que va poder degustar les paelles dels 20 restaurants participants. A mes a mes es van oferir més de 650 racions.L'acte va comptar amb la presència de l'Alcalde de Meliana, Josep Antoni Riera Vicent, la Diputada de Polítiques de Transferencies,Mancomunitats i Comarcalització, Dolors Gimeno Valero i Amparo Martí, Regidora de Turisme de l'Ajuntament de Meliana.
El guanyador va ser el Restaurant Bon Aire del Palmar, premiat amb una dotació de 1000 euros, patrocinat per Cerveses Túria, i distintiu acreditatiu. El seu cuiner Raul Magraner, ajudat pel seu fill Jordi es mostrava molt content pel guardó.
El segon premi fou per al Restaurant Rostidor L'Alfàbega d'Alginet, premiat amb una dotació de 750 euros, patrocinat per la DO Vins de València, i distintiu acreditatiu. Mentre que el tercer premi va ser per al Restaurant la Garrofera de Serra dotat amb 500 euros i distintiu acreditatiu.
En postres de Cacau del Collaret el guanyador va ser Casa Granero de Serra, premiat amb una dotació de 500 euros, patrocinat per Xufatopia i distintiu acreditatiu. El segon premi per al Restaurant La Salut de València, premiat amb una dotació de 250 euros, patrocinat per l'Ajuntament de Meliana i distintiu acreditatiu. Finalment el tercer premi fou per al Restaurant Miguel i Juani, premiat amb una dotació de 150 euros, patrocinat per ECOAMA i distintiu acreditatiu.
Una paella histórica d'hivern
La paella de fetge de bou, patrimoni gastronòmic dels pobles de la Horta Nord, s'elabora amb fetge de bou, cor, lleterola, escarola, cigrons, tomaca, all, pebre roig, colorant, vitets, arròs, oli d'oliva i sal. És una paella d'hivern que té el seu punt òptim en la melositat, no és un arròs sec, malgrat elaborar-se en el mateix recipient que la paella valenciana.
La paella ha sigut cuinada amb els olis de JO VERGE EXTRA i amb l'ARRÒS DE L'EMPRESA TARTANA DE SUECA. També han col•laborat les carnisseries locals ( Pelé i Adelaide) i la Va unir de Llauradors i Ramaders.
La festa començava sobre les 10.30 del matí amb la presentació de les postres al Jurat. A les 12.30 li tocava el torn a les paelles i sobre les 14.00 es donaven a conéixer els premis de cadascuna de les diferents categories.
La resta dels restaurants participants han sigut: La Barraca de Toni Montoliu i Ca Xoret de Meliana, La Lluna de València de Alcàsser, Càtering La Despensa d'Alfafar, Restaurant Natzaret de la Platja de Puçol, Restaurant Chaparral de Serrar, Bon Estar de València, La Pepa Bluespace d'Alboraia, Sequial 20 de Sueca, Evenser Restauració de Mas Camarena, Restaurant Gambrinus de Set Aigues, Tabick Loungue de Llombai, Avinguda 2.0 de Massamagrell i Restaurant Benavent de Cullera.
El Jurat que ha tingut la difícil tasca de triar a tots els premiats ha estat compost pel President Adolfo Cuquerella (Restaurant La Granja) i els vocals Quique Barella (professor de cuina i xef del Restaurant Balandret), Javi Gimeno (organitzador del concurs i gerent del Racó de Meliana), Maje Martínez (comunicadora i representant de Mediterrània Gastrònoma), Joan Orts (Regidor d'Ocupació i Educació) i Lola Pechuán.
Les empreses que han contribuït a fer possible aquest esdeveniment han sigut: Indústries Belseher, La Guia Jo Verge Extra, Blesar, Ca Ceva, Carnisseria Pele, Carnisseria Adelaida, La Va unir de Llauradors i Ramaders, Arròs Tartana, Zamit digital, Angel Mari Fontestad, Hidromiel i Mediterrània Gastrònoma.
L'Alcalde tancava l'acte amb una paraules a tots els assistents en les quals no van faltar la seua gratitud a tots aquells que han fet possible un esdeveniment com aquest, que serveix per a posar en el panorama gastronòmic un dels plats més emblemàtics de la Horta Nord i promocionar els productes i l'hostaleria local.
TNS
Gastronomia

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database