Tus Noticias de La Safor

La catalana Montse Assens guanya el V Premi de Poesia «Torre de Piles», convocat per Edicions del Sud

IMG 20220806 210117 v1torrepiles 2022

Montse Assens i Borda (Maçanet de la Selva, 1960) ha guanyat el V Premi de Poesia «Torre de Piles», convocat per l'editorial saforenca Edicions del Sud, amb el poemari «Clixés», segons es va fer públic durant la celebració del IX Recital de Poesia i Música en Valencià (III Memorial Salvador Tur Torregrossa), que es va celebrar el dissabte 6 d'agost al parc de la Torre de la platja de Piles. Al començament de l'acte, es va llegir l'acta de resolució del jurat del premi, que enguany ha estat format per Rafael Estrada Puertos, Pere Gantes Garcia, Miquel Mengual i Pascual, Vicent Riera i Escrivà i l'editor Manel Arcos i Martínez, en qualitat de secretari.

El jurat es va reunir a Piles el passat 16 de juny, per tal d'emetre el veredicte corresponent d'acord amb les bases. Després de destacar molt positivament el nombre i la qualitat dels originals presentats en aquesta cinquena convocatòria del premi (trenta-un en total), el jurat va acordar per unanimitat que l'obra guanyadora del V Premi de Poesia «Torre de Piles» era l'original presentat amb el títol «Clixés». Una vegada oberta la plica, va resultar ser-ne l'autora Montse Assens, amb domicili a Premià de Dalt (Catalunya), a qui «es felicita vivament i es desitja una trajectòria literària tan brillant com ara s'apunta». A més, vista la qualitat literària del poemari finalista, el jurat va tindre a bé concedir un accèssit a l'obra titulada «Serè», l'autor del qual és el català Carles Jardí Pinyol, natural de Tivissa (Ribera d'Ebre).

«Clixés» és un recull de poemes que destaca pel tractament de temes clàssics com l'enyorança, les absències, l'evocació de records i el pas del temps, com també pel seu excel·lent domini de la llengua i dels recursos poètics. Es tracta d'una obra molt ben estructurada i moderna pel que fa al disseny, amb un ritme intern magníficament treballat, amb descripcions summament acurades de fotografies i amb títols ben encertats. Tot un món nostàlgic que, amb paraules molt ajustades i entenedores, l'autora aconsegueix transmetre en poemes que flueixen amb sinceritat i sensibilitat.

Montse Assens i Borda va nàixer a Maçanet de la Selva el 25 d'abril de 1960. Viu a Premià de Dalt, on participa activament de la vida política, social i cultural de la vila. De fet, és fundadora de l'Associació Art Primilia i membre de la secció literària «Arts i lletres» de la Societat Cultural Sant Jaume, totes dues de Premià de Dalt. A més, és membre fundadora de l'Associació de Relataires en Català (ARC). Entre les seues publicacions, destaquen els poemaris «Indigent, com jo» (Premi de Poesia «Artur Simó» de Silla, 2008), «Secrets acariciats entre silencis de boira» (2010), «Apartheids» (41é Premi «Marià Manent» de Poesia, 2018), «Bugada» (21é Premi de Poesia «Josep Maria Ribelles», 2018) i «Ostatges po­lítics» (2018). També és coatora, juntament amb Anna Rispau, dels reculls «Glops de nit» (2012), «A l'altre costat de la pell» (2015), «El bes de la nit» (Premi de Poesia «Festa d'Elx», 2017) i «Verseja'm els silencis» (2019).

«Serè» és un poemari que, amb un llenguatge planer i amé i des d'una perspectiva intimista, versa sobre el procés creatiu de l'art poètic i el goig de la vida quotidiana i de la natura. Una obra que, no obstant això, no eludeix la referència a alguns problemes socials de l'actualitat i a les noves tecnologies de la informació i la comunicació de la societat moderna.

Carles Jardí Pinyol (Tivissa, 1957) és catedràtic d'Educació Física i inspector d'Educació des del 2005. Especialista en Didàctica de la Natació i formador en escoles d'estiu i en cursos per a docents, va fer estudis de doctorand amb el projecte de tesi «Programa Dýnamis». En 1987, va obtindre el Premi Baldiri Rexach amb l'obra «L'activitat física i el funcionament del cos humà» (1988). És autor de «Movernos en el agua» (1996) i «Jugar en el agua» (2000) i coautor de set llibres de text d'Educació Física per a BUP i ESO. També és coautor del llibre «1000 ejercicios y juegos con material alternativo» (1990) i de les obres costumistes «A Tivissa canten missa...» (2000) i «Les golfes de Pagès» (2009). Finalista en diferents premis de narrativa i de poesia, ha publicat els poemaris «Acarono la vida» (2019) i «Toc de lluna» (2021). Ha sigut guardonat amb el Premi Ribera d'Ebre de Poesia Recitada (2020), el premi de poesia ètica o religiosa dels LXVII Jocs Florals de la Vila de Nules (2021) i el premi de poesia dels XVIII Premis Literaris Pacte de Sant Sebastià (2022).
TNS
Piles
Cultura

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database