Tus Noticias de La Safor

Més de 200 treballadors laborals "sense conveni" a l'Ajuntament de Gandia segons denuncia CCOO

Ajuntament Gandia fatxada retallada

El personal de subvenció està exclòs del Conveni de l'Ajuntament de Gandia en aplicació del artº 1.b), la qual cosa provoca que les condicions de treball d'aquests dos-cents treballadors i treballadores les decideix "unilateralment" l'Ajuntament, i les seues retribucions són inferiors a les del Conveni.

No obstant això, en la Resolució del Director General del Laboral que regula la subvenció (DOGV 9130 de 19 de juliol de 2021) el artº 5.3 estableix que l'import de la subvenció no determinarà el cost salarial i de seguretat social de les persones contractades que les seues retribucionese es fixaran d'acord amb la normativa que legal o convencionalment resulte d'aplicació en cada entitat beneficiària. En què quedem ... ?

 El sindicat ha buscat alternatives, com és l'adhesió a l'II Acord marc a manera de Conveni per a no haver d'acudir als Tribunals perquè el personal tinguera un document propi (Reg entrada de 27/07/2021–2022-E-RE-19988). Mentre que en altres Ajuntaments de la Comarca, estan adherits a l'II Acord marc, a Gandia, la proposta no ha prosperat i aquest personal ni ha comptat, ni compta amb un document de referència i de consulta. A tot estirar se li ha fet alguna "concessió", a la qual ja tenia dret en aplicació de la norma convencional.

No podent resoldre aquestes qüestions laborals a través de la negociació col·lectiva, CCOO acudim al Tribunal d'Arbitratge Laboral al qual va ser convocada l'administració municipal dins del termini i en la forma escaient, sense que la mateixa compareguera el dia 10 d'octubre a València en el TAL (almenys, haurien tingut l'oportunitat de conéixer de primera mà el fons de l'assumpte, la proposta, en definitiva la realitat i les possibles solucions).

 En conseqüència, CCOO ha recorregut als Tribunals, havent denunciat que l'article 1.b) del Conveni és il·legal per discriminar uns dos-cents treballadors i treballadores a l'Ajuntament de Gandia.

La falta de solució a aquesta data és de l'exclusiva responsabilitat de l'administració municipal. CCOO hem aportat solucions que l'administració municipal no ha sabut, o no ha volgut valorar, conscient o inconscientment.

 Si per Sentència es declara il·legal l'article 1.b) del Conveni, l'Ajuntament el personal afectat estarà en el seu dret de presentar les reclamacions que considere oportunes, disposant d'un any a partir de la data de la Sentència per a realitzar-les.

Comissions Obreres estem per a la defensa dels treballadors i les treballadores i les nostres propostes se cenyeixen al terreny laboral. Complim amb l'obligació com a sindicat de defensar els drets laborals que conscient o inconscient estan sent vulnerats.

RESUMINT

Tot el personal ha de disposar d'un Conveni de referència, i el sindicat reclama el dret de qualsevol treballador a disposar del seu.

Molts agents implicats en la negociació col·lectiva en aquest Ajuntament desconeixen que el que determina el dret a disposar d'un Conveni és l'existència de la relació laboral, i no la fixesa del personal.

En definitiva, seran els Tribunals els qui decidisquen el que no s'ha resolt en l'intern, amb el consegüent perjudici a present i a futur per a les parts.

El sindicat Comissions Obreres ha fet el correcte
TNS
Gandia
Noticies Institucionals

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database