Tus Noticias de La Safor

Primàries obertes: una oportunitat per a Compromís Gandia

Josep Alandete sense mascareta

Afiliats i simpatitzants de Compromís per Gandia han redactat un manifest i han començat un procés de recollida de firmes per a demanar que s'arribe a un acord en la formació per a fer primàries obertes a la ciutadania en la ciutat de Gandia a fi de triar els candidats de Compromís a les eleccions municipals de 2023.

"Considerem que les primàries obertes a tota la ciutadania simpatitzant han sigut i són un un element fonamental que ha permés el creixement de Compromís amb la seua obertura a amplis sectors ciutadans i que ens diferencia clarament de la resta de formacions polítiques marcant el camí cap a una democràcia cada volta més plena i participativa" diuen.

Este manifest ja ha estat signat en només dos dies de recollida per més de 150 persones entre les quals es troben les que es van presentar com a independents en la candidatura del 2019 (Ferran Martínez, Vicenta Ferrer, Lluís Romero i Pilar Reina), la regidora d'Educació en la passada legistatura, Laura Morant, a més del vicealcalde i portaveu del grup municipal, Josep Alandete.

PER UNES PRIMÀRIES OBERTES A COMPROMÍS GANDIA

Els sotasignants, afiliats, simpatitzans i persones que volen participar en un procés obert d eprimàries d'acord amb els requisits que estableix Compromís en el seu reglament per a formar part del cos electoral de primàries.
MANIFESTEM
1) Que el sistema de primàries obertes és el que Compromís ha adoptat des de 2011 com a mètode epr a la tria dels seues candidats i és el que es farà aper a les autonòmiques i en les grans ciutats com alacant i Elx on no s'ha arribat a conse és El tret diferenciador de la resta de partit s que ens ha aportat transparència, participació i transversalitat a l projecte
2) A la És la millor manera d'enfortir el projecte i sumar La conjuntura actual
3) És el que garantix igualtat d'oportunitats amb transparència (terminis sabuts per tots) condició indispensable per un procés democràtic

Per això DEMANEM
Que s'arribe a un acord oer a fer primàries obertes a la ciutadania en la ciutyat deconvocatòria de gener per a triar la llista de Compromís

Les primàries obertes: una oportunitat per enfortir Compromís Gandia
Som moltes les persones que pensem que l'aposta de 2015 de realitzar la tria dels candidats i les candidates mitjançant primàries obertes a la ciutadania, va ser una de les iniciatives més valuoses per tal de canviar les velles dinàmiques de fer política, empoderant a la ciutadania i fent-la participar amb propostes de vertadera democràcia a l'hora d'elegir els seus representants.
El nostre posicionament, ara més que mai, després de dos legislatures de Govern del Serpis, és aprofitar tota la tasca ben executada, tant en la primera legislatura aturant l'hemorràgia financera i posant les bases de l'enlairament, com en esta segona amb la gestió realitzada per cada regidor i regidora, en un marc clarament advers provocat per les successives crisis de la covid, i els reptes que vindran amb el procés inflacionista derivat de l'encariment de les matèries primeres i de la guerra a Ucraïna.
En eixe marc exigent, les àrees gestionades per nosaltres (Polítiques econòmiques i Comerç, Medi Ambient i Patrimoni i Urbanisme) han desenvolupat una tasca notable, fonamental i de fort impacte ciutadà. Al mateix temps hem continuat tenint una influència decisiva en totes les decisions del govern municipal. I hem estat presents en cada esdeveniment d'importància ciutadana.
Amb eixe balanç enormement positiu, fidelitzar i ampliar el nostre electorat és el principal repte que tenim si volem repetir un govern progressista. I la millor manera de fer-ho és aprofitant la mobilització que totes les primàries provoquen i que són la millor manera d'obrir-nos als nostres electors, més enllà d'aquells que militen en els partits respectius que sempre són una minoria respecte al conjunt dels votants.
Les primàries obertes a la ciutadania ens fan poder fer aplegar millor el nostre ideari polític. Fomenten la participació i ens atorguen eixe tret diferenciador dels altres partits. I eixe tret és el que va provocar l'èxit de Compromís i l'augment considerable de vots i suport. Si tornem a les velles pràctiques correm el risc d'encetar un camí que pot decebre a eixe elector que va confiar en la democràcia participativa i real.
El reglament de primàries aprovat per les executives dels tres partits que conformen Compromís argumenta i difon la bondat d'este sistema però, en la pràctica, el circumscriu a l'elecció dels candidats a les Corts Valencianes si no hi ha consens a nivell local. En cas de no existir el consens (no per raons ideològiques sinó per càlculs partidistes) la solució que s'ha proposat és la de primàries tancades, relegant l'elecció del cap de llista a febrer del 2023. Amb tot el desavantatge que això suposa, respecte a la resta de forces polítiques que ja tindran el seu candidat elegit des de fa més mesos. I a més que som coneixedors que, no s'han fet les coses com tocava a Gandia.
Per criteris d'oportunitat i raonabilitat, fem un pensament i arribem a un acord en el mètode que més ens convé però que siga un métode per sumar i créixer i per a què totes les sensibilitats puguen expressar-se amb les mateixes condicions. I eixe no és altre que el de les Primàries obertes a la ciutadania.
És el moment de sumar el treball de cadascun dels i les regidores que tenim i que hem tingut. No ens sobra ningú en estos temps que venen. I devem estar units i unides i anar deixant actituds i manifestacions que no beneficien a ningú i intentar buscar acords i no retrets, ni personalismes.

TNS

Gandia

Politica

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database