Tus Noticias de La Safor

Més de 1.200 persones gaudeixen dels tres dies de la XVIII Poefesta 2022 a Oliva

Mario Obrero

Més de 1.200 persones gaudeixen de la XVIII edició de La Poefesta d'Oliva enguany en tres dies,unes 800 el día central del divendres, vora 250 el dissabte i unes 200 el diumenge.A Espanya hi ha molts festivals de poesia, però la Poefesta és única i el que vull ara és que hi haja molts Poefestes pertot arreu" va assenyalar María José Galvez directora general del llibre d'Espanya després de gaudir del festival de poesia en la seua majoria d'edat. Va dir "Estic emocionada i feliç de veure a tot el poble d'Oliva junt, sense distincions, escoltant poesia, excel·lent, d'homes i dones molt joves que sota la batuta de Ángels Gregori i amb la música de Maria de la Mar Bonet ha sigut una meravella. Això és cultura per al poble".
Entre els assistents d'aquesta edició Enric Morera president de les Corts Valencianes, María José Galvez, directora general del llibre i foment de la cultura del Ministeri de Cultura, Mercè Martínez, directora general de serveis socials, Abel Guarinos director general de l'institut Valencià de Cultura, David González, director general del Institut Valencià d'Estadística, Raquel Calella directora de cultura de l'Institut Cervantes, Ximo López, secretari autonòmic de cultura i l'alcaldessa d'Oliva Yolanda Balaguer.
Ángels Gregori va destacar que "en aquests díhuit anys hem fet d'Oliva la capital de la poesia, per on han passat els millors noms de la literatura, del cinema i de la música. Díhuit anys fent de la Poefesta una qüestió d'Estat. Per a un poble que no vol ser ciutat i de la seua poesia, diu molt d'ell i de la seua comarca". Va afegir que "sempre hem volgut que aquesta festa de la paraula fora també la de la diversitat i la riquesa lingüística, enmig de tot el soroll que tenim al costat, on la paraula poètica és la protagonista, i amb ella també la llibertat, no entesa a la manera d'Ayuso, sinó a la nostra que és la que val". Va anunciar a més que l'any vinent 2023 la Poefesta tornarà al seu emplaçament habitual del mes d'abril.
Va obrir el Poefesta 2022 el genial poeta català Josep Pedrals simulant a un xiquet pensant i amb les seues rimes que van encantar al públic. Li va acompanyar la fantàstica poeta basca Leire Bilbao que va recitar en basca i castellà. Posteriorment la poeta del Grau de Gandia Teresa Pascual va llegir tres poemes seus destacant el denominat "Forn" i que va dedicar a la seua amiga Fina Gomar i Aurora Luque amb les seues magnífiques lletres. Van tancar els recitals dos genis joves com Raquel Lanseros que s'estrenava en el Poefesta després de rebre el premi de la Crítica d'Andalusia i la gran figura de la nit va ser el polifacètic Mario Obrero, que es va atrevir a parlar en valencià malgrat ser de Getafe, però estiuejar en la zona i després dels seus bells poemes va acabar amb una poesia d'Àngels Gregori "Com si fora divendres".
La Maria de la Mar Bonet més poètica
Després del parèntesi María de la Mar Bonet va aparéixer al costat de Borja Penalba per a continuar fent poesia amb la seua extraordinària veu. Després del concert Maria de la Mar Bonet va assenyalar que "ha sigut un festival preciós i molt honorats de poder participar en aquest. Hem fet tot el que hem pogut amb la nostra intensitat poètica. Ha sigut molt diferent, dedicat molt a Joan Fuster i el Borja Penalba ha fet unes cançons precioses". "No tenirte" i "Els ulls" van ser estrenes absolutes en el Poefesta i també va cantar "Criatura Dolcíssima" de Lluis Llach i "L'escampadissa" de Matilde Salvador, per a concloure amb el seu espectacular "Sa Balanguera"

CONTACTA

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

 

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

 

Copyright © 2015 TUS NOTICIAS DE LA SAFOR Copyright © 2015 GRUPOTN

Consola de Joomla! Debug

Sesión

Información de Perfil

Uso de Memoria

Registro Database